Borderlands: Mad Moxxi's Underdome Riot

Den andra expansionen till Borderlands handlar om Moxxi, en komplett vansinnig brud som är ute efter att hitta sin fjärde make - vilket hon har tänkt göra genom att sätta upp en turnering. Expansionen ger spelaren 3 nya arenor att kämpa sig igenom horder av fiender.

Och jag måste säga: booooooooooooooooooooooooring. Mad Moxxi's Underdome Riot tillför inte ett piss till Borderlands konceptet mer än att det utökar arenafighterna (som dyker upp i ett par uppdrag i originalspelet) - fast den här gången är det hyfsat stora arenor som ska köras igenom. Till en början är det 5 waves gånger 5 rundor, med en slutboss på var femte wave. När man kört igenom de tre första arenorna ska spelaren köra igenom de tre arenorna IGEN, fast med 5 waves gånger 20 rundor - vilket tar timtal. Att man dessutom inte får någon XP eller nya prylar gör expansionen ännu mer meningslös.

Kul? Nä. Utmanande? Något så in i helvete. Till en början var expansionen skoj, men när jag och den jag spelade med upptäckte att vi skulle behöva köra igenom samma arenor igen, fast med 20 rundor istället för 5, kände jag hur magsåret och hjärnblödningen bokstavligt talat var på väg. Till en början var det smålustigt att höra Moxxi stå och skrika, gapa och gnälla över saker som inträffade i arenan, men efter att ha lirat igenom över 30 rundor började det bli liii-i-i-i-i-iiite irriterande.

Gameplayet är som arenafighterna i originalspelet - du ska skjuta på allting som rör sig och överleva tills alla andra är döda. Grafik, kontroller osv. är det samma som i de två första delarna i Borderlands-serien.

Slutligt omdömme? Skippa Underdome Riot - såvida du inte är en masochistisk tokfan som gillar att flå dina egna kroppsdelar med en brödkniv av trä. Mad Moxxi's Underdome Riot = utfyllnad och bortkastade pengar (för de som köper det).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0