Borderlands: The Secret Armory Of General Knoxx

Efter att Atlas Corporation blivit stoppade från att rensa Valvet på dess värde har en ny koloni skapats ute i Pandoras öken; T-bone Junction. Men Atlas är inte klara på Pandora. De är griniga på gänget av skattsökare (dvs de spelbara karaktärerna) och har utsatt en belöning på deras huvuden. Samtidigt har de placerat General Knoxx och en grupp med elit lönnmördare någonstans i närheten av T-bone Junction för att samla på sig ammunition och vapen för en ny jakt på Valvet. Athena, en av Atlas' lönnmördare, har dock bytt sida och vill hjälpa dig i kampen mot Atlas Corporation.

Den tredje expansionen till Borderlands bygger alltså vidare på storyn i spelet och ger spelaren en bunt nya platser att utforska - vilket medför ett stort och ganska irriterande problem. Tidigare kunde du använde dig av en så kallad New-U Station för att transportera dig snabbt och smidigt mellan platser du redan besökt (typ teleporter), men igenom hela General Knoxx expansionen finner du inte en enda sådan vilket medför att du kommer få lov att köra bil många och långa sträckor för att slutgöra de questar som finns i spelet. Detta blir otroligt långdraget och rent av långtråkigt att genomföra då du ska till samma ställe en sisådär 20 gånger under hela spelets gång. Detta medför givetvis att speltiden blir längre, men orka besöka samma platser (de platser emellan där man gör questar) 200 gånger under en spelrunda?

Ett annat problem spelet har är att karaktärerna blir inte speciellt utvecklade och det känns som att Gearbox legat lite på latsidan på den punkten. Vi blir introducerade till några få nya karaktärer och den lilla informationen vi får om dem är minimal, nästintill orelevant. Att detta är ett problem är tack vare att spelets tidigare delar (iaf de två första) utvecklade de karaktärer som blev introducerade och man fick följa många av dem genom större delen av spelena - vilket man inte får här.

Inte för att det är något direkt problem så sett, men humorn är ganska låglevererad i den här expansionen (om man ska jämföra med originalet och Zombie Island) och det levererar ytterst få gapskratt och några fnissningar spelet igenom.

Grafik, kontroller, ljud osv. är som i de tidigare delarna. Jag behöver nog inte nämna speciellt mycket mer om det.

I överlag är The Secret Armory Of General Knoxx en ganska bra expansion, om man bortser ifrån de problem som finns där. Att det dessutom är den största expansionen till Borderlands hittils bör påpekas, vilket borde förklara min irritation mot att det inte finns några teleportrar i hela spelet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0