Manhunt

James Earl Cash har blivit dömd till döden och får en dödlig injektion. Tror allmänheten. Cash vaknar istället upp i ett skitigt rum av en röst, endast känd som The Director. The Director säger åt Cash att sätta in en hörsnäcka i sitt öra och följa hans enkla direktiv och utlovar att om Cash bara gör precis som han säger så kommer det hela vara över innan natten är slut. Cash plockar på sig öronsnäckan och börjar få instruktionerna.

Uppgifterna han får är blandade, men han har en huvuduppgift: att döda de gäng, så kallade Hunters, som är ute efter hans huvud. Cash beger sig ensam ut i Carcer City med The Director's viskande röst i örat... för att försöka överleva natten och för att bli, om än motvilligt, stjärna i The Director's snuff movie.

Jag skulle tro att de flesta inbitna action/våldsspelsfantaster vet exakt vad det här är för spel. Vem kan ha missat alla reportage om det här snuff movie spelet?

För er som inte spelat det ska jag förklara hur spelet är uppbyggt. Spelet är delvis ett stealth-spel, samtidigt som det är ett action-spel. Men du bestämmer helt själv (till större delen iaf) huruvida du vill fortgå på varje bana.

I början är det enbart stealth som gäller. Detta genomför du genom att smyga upp bakom varje fiende, hålla in slåknappen när Cash lyfter vapnet och sedan hålla in för att få högre rate på din Execution (det finns tre nivåer; vit, gul och röd). Till ditt förfogande har du diverse olika vapen. T ex plastpåsar, glasskärvor, kofot, slagträn, hammare, hagelgevär, pistoler etc. Senare i spelet kan du välja om du ska köra stealth eller bara röja järnet och skjuta varenda jävel du ser. Detta påverkar givetvis din rating när banan är slut, beroende på hur bra du är på att sikta och döda varje Hunter med så få skott som möjligt.

Dessvärre kan du enbart bära tre vapen i taget och varje vapen är i olika klasser. Första klassen är vapen som inte går att använda två gånger. Andra klassen är vapen som går att återanvända, men gör inte allt för stor skada om du skulle råka få lov att slåss om du t ex misslyckas med en Execution. Tredje klassen är de tyngsta vapnen, de går att återanvända och de är kraftfulla och ger fetaste ratingen på dina Executions. Du har också en extra grej till ditt förfogande. Du kan plocka upp t ex burkar, tegelstenar eller avhuggna huvuden för att kunna slänga iväg så att Hunters springer dit, vilket kan ge dig ett strategiskt övertag.

Gameplayet är riktigt kul och underhållande. Det kanske låter sjukt, men det är riktigt kul. Emellanåt sitter man på helspänn och inväntar rätt tillfälle för att knalla fram ur mörkret och utföra en så brutal Execution som möjligt och sedan bege sig in i mörkret igen för att inte bli sedd av de andra Hunters som finns runt omkring. Hela spelet påminner lite om Splinter Cell samtidigt som det påminner lite om GTA (stealth och ultravåld, fuck yeah). Som i Splinter Cell är mörkret din vän, då fienderna inte kan se dig om dom i princip inte snavar rakt över dig.

Voiceactingen är ganska flummig och man får ofta höra många svordomar och hysteriska kommentarer, delvis från Hunters och delvis från The Director. Vissa kommentarer är rent av skrattframkallande.

Storyn är riktigt bra, om än en ursäkt för att spelaren ska få mörda folk på så brutala sätt det bara går att genomföra. Men jag tycker storyn är ganska intressant ändå, då den involverar just snuff movies.

Hela spelet är riktigt bra enligt mig, fastän det har några år på nacken nu. Det mesta är riktigt bra i spelet, även om vissa partier i spelet kan bli riktigt frustrerande. Det här är andra gången jag stökar igenom spelet och jag kommer säkerligen göra om det igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0