The Chronicles Of Riddick: Assault On Dark Athena

Andra prequelspelet om Riddick som utspelar sig någon gång efter Escape From Butcher Bay - men före filmerna. Riddick och Johns har lyckats fly ifrån Butcher Bay, men lugnet bryts tvärt då de blir upplockade av legosoldatskeppet The Dark Athena - vars kapten - Revas - är mycket intresserad av att få tag i Riddick. Riddick har givetvis inga planer på att stanna på Dark Athena, utan börjar försöka att hitta en väg ut.

Precis som det föregående spelet spelar man som Riddick och det handlar delvis om stealth och delvis om blytung action. Spelet erbjuder några få nya vapen utöver de från Butcher Bay, nya fiender, nya miljöer, ny story och nya uppdrag. Annars är det i princip samma spel som Butcher Bay.

Skillnaderna är - utöver de ovannämnda grejerna - att det här spelet erbjuder lite mer action än det föregående spelet. Stealthmomenten är ganska rejält reducerade och det är ganska få gånger man egentligen använder knytnävarna för att slå någon motståndare på käften. Större delen av spelet handlar mest om att hålla in avtryckarfingret och inte släppa förrens varenda jävel i närheten är död.

Voiceactingen är bra och Vin Diesel har återigen gjort ett bra jobb som Riddick. Dessvärre har spelet ett stort handikapp. Nämligen grafiken. Det är precis samma grafik som de använde i Butcher Bay och det hela ser ganska föråldrat ut i jämförelse med andra spel i dagens läge. Visserligen funkar väl grafiken - det är inte stora rutor här och var - men den känns som sagt föråldrad.

Längden på spelet är helt ok också. Vad jag hade hört skulle boxen med Butcher Bay och Dark Athena vara hela Butcher Bay och efter det några enstaka kapitel som skulle föreställa Dark Athena. Detta stämmer inte riktigt då Dark Athena faktiskt är relativt långt - även om Butcher Bay är längre (det känns då iaf som det). Saker att göra i Dark Athena är däremot reducerat från Butcher Bay och du får inte alls lika många uppdrag som i Butcher Bay.

Det mesta är sig faktiskt likt sen Butcher Bay angående kontroller och stridssystem. Den som har spelat igenom Butcher Bay lär inte ha några problem att köra igenom Dark Athena iaf.

Egentligen har jag inte så mycket mer att säga om Dark Athena. Det är ungefär som Butcher Bay fast i en ny miljö och med en ny story.. typ. Det är emellertid ganska god underhållning och spelet är kul - om än jävligt svårt stundtals.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0